הענף מורכב משני ענפים עיקריים שהם אבוקדו וכרם. יחד עם הרפת אנחנו גם מטפלים בשטחי הגד"ש.
כרם ענבי יין: בציר 2021 הסתיים בתוצאות טובות של כ- 3 טון לדונם והיום מהווה כ10 אחוז מאספקת הענבים ליין של יקבי כרמל. עם התבגרות הכרם יותר ויותר חלקות מופנות לייצור של יין כפי שטעמנו בשי לחג של פסח.
העונה הנוכחית נראית עד כה מצויין הודות לחורף הארוך והקריר יחסית. אנחנו מצפים לעונה טובה בכרם ושנוכל לשתות לחיים.
אבוקדו: עונת 21-22 היא עונת שיא של יבולים בארץ כולה וגם כאן אצלינו . נקטפו כ1900 טון אבוקדו ממטע מניב של 850 דונם. מתוכם כ70 אחוז ליצוא ו-1 % למרכול.
בשנה הבאה כשני שליש מהנטיעות החדשות יכנסו לניבה ונעמוד על מטע מניב של כ 1000 דונם. נרכש גון דיר חדש לאבוקדו ונפרדנו מטרקטור סאמה שעבד מעל 15,000 שעות . כמו כן נרכשו לקראת העונה הגדולה וכחלק מריענון המיכון עוד 2 אפרונים והפעם בצבע כתום מיבואן חדש. ביצענו זריעת חורף בין השורות של המטעים הצעירים בשלל זרעים של דגניים ופרפרניים לטובת החזקת הקרקע וניהול העשביה.
בגד"ש : הגדש עבר להיות בפועל ענף המספוא והוא מנוהל לוגיסטית ותקציבית תחת הרפת – החלטה שהשנה הוכיחה את עצמה. מבנה זה אפשר לרפת שלנו לגדל חיטה איכותית ביבולים של כ1000 טון חומר יבש לדונם. ולהנות ממחיר עלות כאשר הרפתות סביב קנו חיטה במחירים גבוהים.
לצערנו הקרקעות שלנו מצטמצמות ככל שהפיתוח באזורנו ממשיך. והרפת נאלצה גם השנה וככל הנראה גם בעתיד לקנות גם חיטה מבחוץ.
צוות העובדים:
ירון דיכטר – מנהל הענף, ספי ציוני – מגדל ואגרונום. דור קפלן – אחראי השקיה ומיכון, , פיאד חלף – מנהל עבודה ואמנון פינקר שגוזם ומסדר את העצים אחד אחד בחצי משרה.
עובדים איתנו צוות מופלא של שישה תאילנדים שבאים לתקופה של חמש שנים: נאי , טוי, נון , טינג, תוקי ו- וואן שבלעדיהם לא גדלה הגפן ולא נקטף האבוקדו.
כמו כן , שישה סטודנטים מהפיליפינים שעובדים איתנו ארבעה ימים בשבוע ובאים לשנה אחת דרך תוכנית אגרו סטאדיז.
תודה גם לערן יפעת שמבצע דיגומים מקצועיים בכרמים ועמוס גרין שעוזר לנו בטיפוח המטעים הצעירים. במסגרת של יום בשבוע.