באחד הימים, לפני כמה שנים, נפגשתי עם חייקה ברזילי על אחת
ממדרכות הקיבוץ."חייקה", אמרתי לה, "הילדים שלי מאד מתגעגעים
לפשטידת יום שישי המפורסמת שלך.
אולי את זוכרת את המתכון"?
"בודאי" ! ענתה חייקה בהתלהבות,
"אבל אני יודעת רק כמויות לתבנית גדולה מהמטבח",
ומייד שלפה מזכרונה המדהים את המתכון.
התאמתי את הכמויות לתבנית אפיה ביתית,
והפשטידה אושרה על-ידי המתגעגעים כתואמת-פשטידת-חייקה במאה אחוז.
לכל המתגעגעים ולאלו שלא זכו לטעום את הטעם – הרי המתכון, ואנא :
דייקו בכמויות, כי אחרת זו לא תהיה הפשטידה-של-חייקה!
רינה ברקת
לזכרה של חייקה ברזלי שהלכה לעולמה
|
פשטידת הגבינה האולטימטיבית של יום שישי במענית
400 גר' אטריות רחבות מבושלות בהרבה מים עם קצת מלח.
500 גר' גבינה 5%
100 גר' חמאה מומסת
120 גר' סוכר
2 סוכר וניל
260 מ"ל חלב
4 ביצים
מערבבים בקערה את כל החומרים, יוצקים לתבנית לא משומנת ואופים בחום בינוני עד שמשחים.
גודל התבנית – לפי הכמות שתצא לכם.
|