פילה סלמון של 2\1 1 ק"ג
5 עלי מרווה
מעט שמן זית
מלח גס
פלפל גרוס
2 כפות חרדל
3 כפות דבש
כף וחצי שמן זית
3 כפות מיץ ליים
3 כפות מים
|
|
אופן הכנה:
- מורחים את הדג במעט שמן זית, מדביקים עליו את עלי המרווה. ממליחים ומפלפלים.
- מורחים תבנית צליה במעט שמן זית וכשהיא חמה מאד, צורבים את הדג על הצד החשוף כשלוש דקות, עד שהוא שחום יפה. הופכים לצד העור. צורבים עוד 3-4 דקות.
- מערבבים את הדבש, חרדל, לימון מים ושמן ויוצקים למחבת על להבה גבוהה.
- הופכים בזהירות את הסלמון, מבשלים ומזגגים אותו יפה בתערובת כשתי דקות.
- מגישים שלם למרכז השלחן.