שעועית ירוקה מוקפצת
מרכיבים:
2 כרישות – החלק הלבן
4-5 שיני שום
שקית שעועית ירוקה עדינה קפואה (עדיף של סנפרוסט)
4 כפות שמן קנולה או חמניות
3 כפות רוטב סויה (אני משתמש בקיקומן)
פלפל שחור טחון לפי הטעם
מלח גס לפי הטעם
1/2 כפית סוכר
תהליך ההכנה:
חותכים את הכרישות לאורכן לארבע
חותכים לרצועות באורך 10 ס"מ
פורסים את שיני השום לפרוסות או גפרורים
מחממים שמן בווק
מטגנים את הכרישה עד שמתחילה להתרכך
מוסיפים את השום ומקפיצים עוד דקה
מוסיפים את השעועית כשהיא קפואה וממשיכים להקפיץ
תוך כדי הקפצה, מוסיפים מלח, פלפל, סויה, סוכר ואם צריך אז עוד קצת שמן
טועמים ומשפרים תיבול. חשוב לטעום גם מהכרישה ולא רק מהשעועית כי היא סופגת יותר מליחות מהשעועית.
כשהשעועית כבר חמה זה מוכן. בישול יתר רק יפגע