תפרית ראשי
מניעת הטרדה מינית בקיבוץ
דף הבית
>
ענפי שרות
>
מניעת הטרדה מינית בקיבוץ
לחברי ותושבי מענית שלום.
מזה זמן רב אני משמשת בתפקיד ממונה על מניעת הטרדה מינית בקיבוץ.
לפני כשנתיים סיימתי קורס הכשרת ממונות במועצה האזורית, לאחר שמזכירות הקיבוץ מינתה אותי לתפקיד.
ניפגשתי עם מועצת הקיבוץ בה דיווחתי על תפקידי בשני מישורים: כתובת לפנייה במקרים של פגיעה מינית בתוך הקיבוץ, בענפים ובמוסדות השונים, וכן בהיבט החינוכי, בחזקת "רפואה מונעת", שמשמעותו עבודה חינוכית מינקות ועד בכלל.
בימים אלו מצטרפת אלי מיכל מקוב-פלד (אשתו של רועי פלד), לה יש ניסיון בתחום מניעת אלימות מינית בהיבט החינוכי מתוקף עבודתה במרכז סיוע לנפגעות תקיפה מינית בחמש השנים האחרונות.
על החלק החינוכי תהיה ממונה מיכל, לאחר ששתינו נעשה חשיבה משותפת ונבנה תכנית עבודה שתכלול סדנאות אורך על פי גילאים שונים במסגרות החינוכיות, וכן להורים, במקומות עבודה ובשדרה הניהולית בקיבוץ. עד כה התקיימה סדנא לבנות בגילאי ז'-ט' ערב יום ציון המאבק הבינלאומי באלימות כלפי נשים ב- 25 לנובמבר. במרץ מתוכננת להתקיים סדנא דומה לנערות בגילאי י'-יב'. בהמשך נקיים סדנאות גם לבנים.
אנו מאמינות שחיי קהילה תקינים מתקיימים הודות לאקלים בריא בחברה שצומח בעיקרו מתוך כבוד הדדי ושוויון מגדרי. קיבוץ מעצם היותו משפחה מורחבת מאפשר יצירה של מקום בטוח לכולנו. עם זאת, הסטטסטיקה והמחקרים מראים שהבית יכול להיות גם המקום הכי פוגע והכי מסוכן. מניסיון בקיבוצים בהם התרחשה פגיעה מינית (שמרת, עין גדי ועוד..), אירוע של פגיעה מינית הוא מעין "אירוע רב-נפגעים". הפוגעים והנפגעים, כמו גם בני ביתם, כולם שייכים לאותה קהילה - דבר היוצר קושי רגשי וערכי בהתייחסות אל שני הצדדים. הדבר יוצר מספר קשיים: חשיפת הנושא מצד הנפגע/ת, על מי האחריות לטיפול, האם לקהילה ישנה מחוייבות לטפל גם בפוגע, תחושת הביטחון הכללית שנסדקת ועוד. כפי שאמרנו, הנושא אכן מורכב ודורש רגישות, דיסקרטיות ומקצועיות.
אנו מבטיחות לעשות כמיטב כוחנו ויכולותינו לטפל בנושאים באופן אחראי.
נשמח לתגובות ורעיונות אותם אפשר להעביר אלינו באופן אישי:
רותי עתיר -
atirruti@maanit.org.il
0544921216
מיכל מקוב-פלד -
michalmakov@gmail.com
050-8580036
כניסת חברי הקיבוץ
כניסה
שכחת סיסמה?
משתמש חדש?
ספר טלפונים
תקציב אישי
- תקציב אישי